Академія королівських мистецтв Британії хоче продати витвір Мікеланджело, щоб зберегти робочі місця / Фото news.sky.com

Академія Королівських мистецтв Британії роздумує над продажем скульптури Мікеланджело за 100 млн фунтів стерлінгів, щоб уникнути скорочення персоналу.

Галерея зазнала великих втрат (доходи впала на 75%) через пандемію COVID-19, тому змушена розглядати скорочення персоналу, повідомляє Sky News.

Під скорочення можуть потрапити близько 150 осіб, що становить 40% робочої сили.

Відео дня

Читайте такожВ Іспанії маяк перетворили на веселковий арт-об'єкт, місцеві пішли до прокуратури (фото)

Через це група королівських академіків висунула план продажу 515-річної скульптури, відомої як Тондо Таддеї.

Прихильники цієї ідеї скликали спеціальну нараду. Вважається, що твір, який передали до лондонської галереї в 1829 році, може коштувати до 100 млн фунтів стерлінгів, повідомляє The Art Newspaper.

Вона коштує так багато, це може врятувати робочі місця і витягнути академію з фінансового безладу, - сказав один з академіків.

Зазначається, що президент академії Ребекка Солтер висловилась проти цієї ідеї. Речниця академії заявила, що установа "не має наміру продавати будь-які твори зі своєї колекції".

Ми маємо привілей і відповідальність бути хранителями видатних творів мистецтва. Наш обов'язок - дбати про нашу постійну колекцію, щоб нинішні і майбутні покоління могли нею насолоджуватися, - прокоментувала вона.

Довідка УНІАН. Тондо Таддеї - це назва для роботи, яка зображує Діву з немовлям і немовля Святого Іоанна, вирізаних в мармурі.

Роботу замовив багатий торговець тканинами Таддео Таддеї, виготовлена між 1504 і 1505 роками. Скульптура залишається незавершеною. Ренесансний термін "тондо" відсилає до круглої форми роботи.

Читайте схожі новини на тему: