Зі спортсменами проведуть ідеологічну роботу / фото NEXTA Live

У Білорусі влада почала тиснути на спортсменів, які висловили незгоду з фальсифікацією президентських виборів і насильством щодо громадян.

Про це телеграм-канал NEXTA Live повідомив із посиланням на працівників Республіканського центру олімпійської підготовки з легкої атлетики.

Читайте такожNEXTA: до Мінська з Росії знову летить спецборт ФСБЯк повідомляється, до центру сьогодні анонсований приїзд міністра спорту Сергія Ковальчука, «щоб провести ідеологічну роботу і змусити припинити виступати проти Лукашенка».

Відео дня

«Чиновника відправили для проведення ідеологічної бесіди з національною командою з легкої атлетики, учасники якої раніше підписалися під зверненням, в якому висловлювали незгоду з фальсифікацією виборів і насильством стосовно мирних громадян» - повідомляють працівники центру.

У центрі додали, що завтра цих же спортсменів спробують зігнати на провладний мітинг.

«Легкоатлети дуже просять підтримати їх сьогодні під час розмови з міністром», - йдеться в повідомленні.

Протести у Білорусі: хроніка подій

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори.
  • Згідно з офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення із силовиками, розгорілася політична криза.