У Білорусі тривають репресії / фото REUTERS

У Білорусі з початку протестів проти режиму Олександра Лукашенка було затримано 35 тисяч осіб.

Про це заявив білоруський опозиціонер Павло Латушко в ефірі каналу "Україна 24".

За його словами, з опозицією і всіма незгодними в Білорусі ведуть боротьбу шляхом репресій і кримінальних справ. Білоруси, каже він, не здаються - внутрішній протест існує.

Відео дня

"Режим зробив все для того, щоб зупинити протест, щоб створити систему покарання за кожен вихід на вулицю, за кожен протест. Те, що, наприклад, вчора було винесено близько 10 кримінальних вироків щодо білорусів, направлено, щоб залякати людей. Але люди розуміють, що змінювати режим потрібно, перспектив у майбутньому у Білорусі немає. Тисячі громадян перебувають у в'язницях за політичними вироками, за кордон виїхали десятки тисяч білорусів, вони біжать з політичних причин", - заявив він.

Читайте такожГоловного суперника Лукашенка Віктора Бабарико засудили до 14 років в язниці

За словами опозиціонера, "репресії не припиняються, йдуть щодня".

"У нас немає незалежної преси, висловити думку проти влади – це відразу кримінальна справа, екстремізм. Питання, чи готові ми піти на деякі мінуси? Ясно, що санкції можуть принести ці мінуси для конкретного білоруса, але все-таки це інструмент, щоб змінювати ситуацію. І тут для нас важлива спільна позиція всіх сусідів, ми чекаємо конкретних кроків", - сказав Латушко.

Політичні репресії в Білорусі тривають з літа 2020 року, коли мільйони громадян вийшли на демонстрації з вимогою перерахувати голоси за кандидатів на президентських виборах. Однак Лукашенко вдався до силового розгону протестів - з жорсткими затриманнями і вбивствами учасників акцій.