Британські ЗМІ "прогнозували" вторгнення на минулу ніч / REUTERS

Британський таблоїд The Sun, який напередодні чи не першим "спрогнозував" не тільки дату, а й час можливого вторгнення Росії в Україну, відредагував статтю про це.

У новій версії зазначено, що ніч, на яку "планувався" напад, пройшла без пригод. Причиною вказали те, що президент РФ Володимир Путін нібито "продовжив змушувати Захід гадати".

"Холодне ясне небо над столицею Києвом, де місцеві жителі приготувалися до повітряного нальоту, залишалося безмовним, за винятком пролітаючих комерційних рейсів", - йдеться в матеріалі.

Відео дня

Читайте такожПутін продовжує готуватися до вторгнення в Україну - екс-депутат Держдуми

The Sun також пише, що напередодні в українській столиці нібито швидкими темпами готувалися до захисту країни - везли озброєння на бойові позиції.

Про нові терміни вторгнення у матеріалі не йдеться - зазначено лише, що воно може початися "у будь-який момент".

Що цьому передувало

У вівторок The Sun з посиланням на високопоставлених чиновників з американської розвідки повідомив, що Росія має намір вторгнутися в Україну 16 лютого о першій годині ночі за британським часом і о третій годині ночі - за київським, завдавши масованого ракетного удару за участю 200 тисяч військовослужбовців.

Ще один таблоїд - The Mirror з посиланням на джерела в розвідці написав, що ракетні удари можуть завдати з повітря по урядових об'єктах ще до того, як танки перейдуть кордон. Водночас російські кораблі можуть штурмувати південне узбережжя України.

У Білому домі стверджують, що вторгнення Росії в Україну може відбутися до кінця поточного тижня.