Мер Львову наголосив на тому, що нині потрібно готуватися до будь-якого розвитку подій / фото city-adm.lviv.ua

У Львові представники духовенства прийшли на нараду міської ради та обговорили питання практичної взаємодії з церквами на рівні міста. Рада єпископів Львова сприйняла ініціативу щодо того, що церкви зможуть прийняти переселенців та надати підвали для укриття у випадку, якщо Росія вторгнеться в Україну.

Про це повідомляється на сайті міської ради Львова.

Під час зустрічі Рада єпископів Львова та мер міста Андрій Садовий й інші посадовці обговорили, як церкви зможуть допомогти, якщо РФ нападе на нашу країну. На обговорення були поставлені такі питання:

Відео дня
  • можливості церков прийняти внутрішньопереміщених осіб та подбати про них, у тому числі на території храмів;
  • можливості використання підвалів церков як укриття;
  • проведення навчання для духовенства щодо надання домедичної допомоги.

Мер Львову наголосив на тому, що нині потрібно готуватися до будь-якого розвитку подій, а саме місто має залишатися безпечним для людей. Для цього й потрібна допомога від духовенства. Церкви можуть допомогти не тільки молитвами, а і ресурсами. 

Єпископи з розумінням прийняли ініціативу міської влади. Митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ Димитрій зазначив, що нині духовенство й влада мають бути єдиними у помислах і думках. Єпископи заявили про готовність прийняти у храмах та укриттях людей.

"Постійна молитва - це наша дієва зброя. Маємо бути разом з нашими парафіянами постійно, і щоб вони знали, де можна знайти священика, в разі відсутності телефонного зв’язку. Разом, в єдності, з Божою поміччю, зможемо пережити цей непростий час", - додав єпископ-помічник Львівської архієпархії УГКЦ Володимир.

Раніше УНІАН вже повідомляв, що з Києва до Львова переїздять посольства і консульства. Місто заполонили авто з дипномерами.

Вас також можуть зацікавити новини: