Прем'єр Японії зажадав суворого покарання для РФ за вбивства мирних людей під Києвом / фото flickr.com/6098439

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда наголошує, що Росія повинна понести сувору відповідальність за вбивства мирних українців у передмісті Києва.

Про це йдеться у повідомленні Посольства Японії у Facebook.

"Я глибоко шокований надзвичайно жахливими діями, які були здійснені проти мирного населення у передмісті Києва. Вбивство невинних громадян є порушенням міжнародного гуманітарного права і вчинком, що неможливо пробачити і який ми різко засуджуємо. Росія однозначно повинна понести за це сувору відповідальність", - заявив Кішіда.

Відео дня

Нагадаємо, ввечері 2 квітня заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що від окупантів звільнена вся Київська область.

Після цього з'явилася інформація про звірства російських нелюдів.

Вони вбивали й ґвалтували, знущалися та катували людей. На шокуючих фото з Бучі, які згодом з'явилися в мережі, можна побачити, що окупанти вбивали зв'язаних людей.

Під час зачистки від ДРГ та нерозірваних боєприпасів у Бучі українські захисники знайшли також братську могилу з понад 280 тілами мирних жителів з ознаками насильницької смерті. На узбіччях валялися тіла застрелених жінок, які окупанти не встигли спалити.

Вас також можуть зацікавити новини: