У дитини виявили вроджене захворювання / Фото Kelly Phizaclea

У Великобританії лікарям вдалося врятувати дитину, яка народилася з органами назовні через рідкісне захворювання.

Як повідомляє видання Daily Mail, дівчинка на ім'я Лорен недавно відзначила другий день народження.

У жовтні 2017 року батькам дитини, 30-річній Келлі та 34-річному Шону Файзаклі, запропонували перервати вагітність. На 12 тижні під час УЗД у дитини виявили омфалоцеле - вроджене захворювання, при якому кишечник, печінку та, іноді, інші органи виходять за межі черевної порожнини в грижовому мішку.

Відео дня

Читайте такожУ Китаї пожежний врятував дівчинку, яка випала з балкону 13-поверху (відео)

Батьки вирішили залишити дитину, хоча медики давали невтішні прогнози і говорили, що плід може не дожити до появи на світ.

За три тижні до пологів на УЗД лікарі побачили, що омфалоцеле збільшилось вдвічі, пару попередили, що дитина, скоріш за все, помре. 6 червня 2018 року Келлі зробили кесарів розтин. Лікарі пояснили батькам, що не зможуть зробити операцію по зашивання органів, поки дівчинці не виповниться хоча б 2,5 роки.

Батьки змушені постійно спостерігати за донькою і туго обв'язувати її живіт, щоб вона не пошкодила органи. Дівчинка дуже активна - їсть, п'є і ходить в туалет як здорова дитина. Але будь-яка травма може стати смертельною. За їх словами, Лорен постійно норовить то зістрибнути з дивана, то впасти в калюжу. Призначена операція запланована на 2021 рік.

  • Британським лікарям вдалося врятувати дитину після того, як вагітну ним матір зарізали ножем. 26-річна Келлі Фоврель була на 8 місяці вагітності, коли на неї вдома напали невідомі.