Зустріч відбувається у Білому домі / Скриншот

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден сьогодні оголосив про виділення Україні допомоги на 200 мільйонів доларів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Байден сказав на початку зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським в Овальному кабінеті Білого дому. Зокрема, президент США наголосив, що щойно надав дозвіл про вилучення озброєння та техніки із запасів Міністерства оборони США на суму 200 мільйонів доларів.

Інформація оновлюється...

Відео дня

Як наголосив Байден, "рішення, які ухвалюються нами зараз, визначать майбутнє на прийдешні десятиліття, особливо у Європі". 

"І це один із тих моментів: Конгрес повинен проголосувати за додаткове фінансування для України до перерви у роботі на свята, перш ніж вони дадуть Путіну величезний Різдвяний подарунок, який вони могли б йому дати", - наголосив Байден.

Він закликав Конгрес виступати на стороні України та відстоювати свободу, а також наголосив, що цієї зими Путін знову планує завдавати ракетних ударів по українській енергетичній мережі, аби занурити українські сім'ї "в темряву в найхолоднішу пору року та завдати великої шкоди". "Ми не можемо і не дозволимо йому добитися успіху", - наголосив американський президент.

Президент США сказав, що не хоче, аби Зеленський втрачав надію. Він пообіцяв, що нова допомога на суму 200 млн доларів буде швидко передана Україні. Водночас, американський лідер не уточнив, що входить у цей пакет військової підтримки.

Вас також можуть зацікавити новини: