Експерт заявив, що на території Білорусі залишать максимум 1 тисячу найманців ПВК "Вагнер" / фото ua.depositphotos.com

На майбутньому саміті НАТО у Вільнюсі, який запланований на 11 і 12 липня, повістка чиновників, ймовірно, стосуватиметься несподіваної для Заходу передислокації найманців ПВК "Вагнер" у Білорусь. 

Раніше лідер Республіки Олександр Лукашенко оголосив, що отримав від президента РФ надпотужну ядерну зброю. Виходячи з таких "анонсів" в Альянсі побоюються, що наближення "вагнерівців" до смертоносного арсеналу - додаткова загроза для всього світу, згадав у спільному ефірі з політтехнологом Тарасом Березовцем російський блогер Марк Фейгін. 

Як прокоментував Березовець, реалізація такої загрози малоймовірна, оскільки на території Білорусі, швидше за все, залишать до однієї тисячі найманців ПВК "Вагнер". Решта поїде у" відрядження", підкреслив він.

"Знаходитися їх там буде небагато, до однієї тисячі. Решта повинні заробляти гроші для Пригожина та Лукашенка, відповідно, вони поїдуть у "відрядження", назвемо це так. В країни Близького Сходу або Африки. Тобто однієї тисячі для здійснення якихось серйозних провокацій явно недостатньо. Друге - сам Лукашенко буде не зацікавлений в тому, щоб дати можливість "вагнерівцям" десь пошуміти на польському, на литовському або українському кордоні. Тому що він боїться того, що йому може у відповідь "прилетіти". Ну, як мінімум з боку України, я думаю, по закритих каналах його попередили", - заявив він.

Ядерна загроза в Білорусі через прихід "вагнеровец" - експерт оцінив ризик

Нагадаємо, що раніше відповідні "ядерні" ризики з боку Білорусі оцінив політолог та публіцист Андрій Піонтковський.

За його словами, прихід ПВК "Вагнер" на територію РФ, перш за все, свідчить про ще більшу втрату автономності Лукашенка. Водночас Піонтковський засумнівався в тому, що "вагнерівці" підуть на ризик використання ядерної зброї безпосередньо з Білорусі, оскільки Пригожин займає більш "відповідальну" позицію в цьому питанні у порівнянні з Путіним.

На думку Піонтковського, ядерна катастрофа можлива в самій Україні. Він нагадав, що окупанти все ще шантажують світ терактом на Запорізькій атомній електростанції

Вас також можуть зацікавити новини: