Піонтковський вважає, що ядерна загроза від "вагнерівців" у Білорусі не йде / фото ua.depositphotos.com

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський заявив, що заяви Путіна про перекидання до Білорусі ядерної зброї, а тепер і перебування на території цієї країни найманців ПВК "Вагнер" свідчить про втрату нею суверенітету та незалежності. При цьому він вважає, що ядерна загроза від "вагнерівців" не йде.

"Група хлопців із закритими обличчями (найманці ПВК "Вагнер" – ред.) займає зовсім іншу позицію щодо ядерного питання – набагато відповідальнішу. У всіх своїх виступах Пригожин обов'язково вставляв яскравий кусок, що ні в якому разі не можна застосовувати ядерну зброю", – сказав Піонтковський в ефірі "24 каналу", зауваживши, що головним ядерним шантажистом все ж залишається Путін. 

Водночас Піонтковський припускає, що Путін може не використовувати ядерну зброю, а піти на інший злочин – наприклад, влаштувати теракт на Запорізькій АЕС, на заводі "Титан" в Криму або на Курській АЕС.

Відео дня

"Є у нього таке бажання. Однак ми бачимо, що так звана партія "почесної капітуляції" ввійшла у вирішальну фазу. "Марш справедливості" Пригожина був репетицією, підготовкою до усунення Путіна від влади", – резюмував він.

Ядерна зброя РФ в Білорусі

У березні 2023 року президент РФ Володимир Путін заявив про наміри розмістити в Білорусі ядерну зброю. У країні також почали будувати сховище для російського ядерного озброєння.

19 червня представник президента України у Верховній Раді Федір Веніславський повідомив, що на поточний момент українська розвідка не має доказів потрапляння російської ядерної зброї до Білорусі.

Водночас 27 червня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що до країни вже завезли значну частину російської ядерної зброї. При цьому він запевнив, що "вагнерівці" її не охоронятимуть. 

Вас також можуть зацікавити новини: