Давид Сассолі / REUTERS

Глава Європейського парламенту Давид Сассолі закликав посилити санкції проти російських чиновників.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню німецької медіагрупи Funke, передає DW.

"Нам необхідно посилити санкції проти російських чиновників, а також встановити більш тісні контакти з населенням і громадянським суспільством, підтримувати російських дисидентів, неурядові організації та незалежні ЗМІ", - сказав політик.

Відео дня

Давид Сассолі нагадав, що взаємодія Євросоюзу і Росії "дуже напружена" на тлі отруєння і тюремного ув'язнення російського опозиціонера Олексія Навального, а також війни на Донбасі. Крім того, відносини Росії і Білорусі на тлі перехоплення літака і арешту екс-головреда Nexta Романа Протасевича тільки зміцнюються.

Нагадаємо, 30 квітня Росія заборонила в'їзд голові Європарламенту Давиду Сассолі, прокурору Берліна і ще шести громадянам ЄС. Такі заходи є відповіддю на введені 2 і 22 березня цього року Радою ЄС санкції щодо шести російських громадян.

Читайте такожВ ЄС заявили про готовність відповісти на нові санкції Росії

Санкції проти Росії

  • 2 березня обмежувальні заходи були введені проти директора Федеральної служби виконання покарань Олександра Калашникова, голови Слідчого комітету РФ Олександра Бастрикіна, генерального прокурора РФ Ігоря Краснова і директора Федеральної служби військ Національної гвардії РФ Віктора Золотова. Обмежувальні заходи пов'язані з серйозними порушеннями прав людини в Росії.
  • 22 березня Рада Євросоюзу ввела санкції проти 11 осіб і чотирьох організацій з Росії, Китаю і ще кількох країн за їх причетність до грубих порушень прав людини. З Росії під санкції потрапили два чиновники, відповідальні за переслідування сексуальних меншин у Чечні. Це глава відділу МВС по місту Аргуну Аюб Катаєв і командир підрозділу "Терек" Абузайд Вісмурадов.
  • Україна підтримала санкції Європейського Союзу у зв'язку з ув'язненням критика Кремля Олексія Навального.