Дмитро Кулеба привітав Христю Фріланд з новою посадою / REUTERS

Політик українського походження Христя Фріланд стала міністром фінансів Канади.

Про це повідомив в Twitter глава МЗС України Дмитро Кулеба.

«Щиро вітаю Христю Фріланд з призначенням міністром фінансів Канади. Вона стала першою в історії жінкою на цій посаді. Переконаний, що подальший розвиток торгівлі та економічних зв'язків України та Канади допоможе пом'якшити економічні наслідки пандемії», - написав Кулеба.

Відео дня

Фріланд працювала в уряді віце-прем'єром і змінила на посту міністра фінансів Білла Морно.

Читайте такожКанада надішле в Україну 90 військових інструкторів - ЗМІ

Нагадаємо, в липні Володимир Зеленський і Христя Фріланд обговорили методи протидії російській агресії. Після обговорення Зеленський заявив, що курс України на Євросоюз і НАТО залишається незмінним. Зеленський подякував Фріланд за всебічну підтримку України. Політики також наголосили на необхідності об'єднання міжнародної коаліції для протидії російській агресії.

Хто така Христя Фріланд

  • Фріланд - дочка адвокатів Дональда Фріланда і українки за походженням Галини Хом'як.
  • Фріланд була журналістом і починала кар'єру в Україні як стрінгер Financial Times, The Washington Post і The Economist. Згодом вона зайняла посаду керуючого директора Financial Times в США. У березні 2010 року Фріланд перейшла на посаду редактора в Thomson Reuters, а у квітні 2011-го стала редактором Thomson Reuters Digital.
  • У 2013 році вона залишила журналістику, щоб балотуватися на довиборах до парламенту Канади від Ліберальної партії. У листопаді 2015 року стала міністром міжнародної торгівлі Канади.