Інавгурація Байдена запланована на 20 січня / фото REUTERS

Президент США Дональд Трамп ввів режим надзвичайної ситуації в окрузі Колумбія, який діятиме з 11 по 24 січня.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

Президент наказав Федеральній допомозі доповнити зусилля округу в реагуванні на надзвичайні умови, що виникли в результаті 59-ї інавгурації президента.

Відео дня

"Постанова президента уповноважує Міністерство внутрішньої безпеки, Федеральне агентство з надзвичайних ситуацій, координувати зусилля з надання допомоги у разі стихійних лих", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожБайден готовий до складання присяги на вулиці після заворушень біля столиці

Агентство уповноважене виявляти і надавати на свій розсуд обладнання та ресурси, необхідні для пом'якшення наслідків надзвичайної ситуації.

Раніше у ФБР попередили, що в столицях всіх 50 штатів США і безпосередньо в Капітолії з 16 по 20 січня готуються збройні акції протесту.

Підготовка до імпічменту Трампа: що відомо

  • 11 січня Палата представників Конгресу США оприлюднила проект резолюції, що розпочинає процес проголошення імпічменту чинного президента Дональда Трампа.
  • Демократи мають намір звинуватити Трампа за його роль у заворушеннях, які відбувалися під час штурму Капітолію минулого тижня.
  • Спікер Палати представників Ненсі Пелосі заявила, що демократи закликають віце-президента США Майка Пенса протягом 24 годин оголосити про застосування 25-ї поправки до Конституції США, щоб усунути Трампа від влади. Якщо цього не відбудеться, демократи винесуть розгляд питання імпічменту до сесійної зали.

Інавгурація Байдена

  • 7 січня обидві палати Конгресу США завершили підрахунок голосів колегії вибірників і затвердили перемогу Байдена на виборах президента. У свою чергу, Трамп пообіцяв упорядковану передачу влади Байдену.
  • Інавгурація Байдена запланована на 20 січня.
  • Демократична партія США після інавгурації Байдена контролюватиме обидві палати Конгресу.