У Берліні під час акції проти обмежувальних заходів, введених через поширення коронавірусу, постраждали 18 правоохоронців.

Як повідомляє Deutsche Welle, троє правоохоронців госпіталізовані.

Читайте такожУ Берліні тисячі людей протестували проти карантину (фото)

Відео дня

Люди проти масок

Відзначається, що поліція була змушена припинити мітинг оскільки протестувальники не хотіли дотримуватися дистанції та одягати захисні маски.

"Демонстранти зустрічали заклики та дії правоохоронців гучним засудженням. Замість того, щоб розійтися, багато хто з них великими групами залишалися у парку поблизу", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що близько 17 тисяч учасників акції, що пройшли вулицями, згодом приєдналися до узгодженого місцевою владою мітингу. За оцінками поліції, загальна кількість протестуючих становила близько 20 тисяч.

Основна вимога протестантів

Головною вимогою обох акцій було скасування всіх введених німецьким урядом протиепідемічних заходів. Вони закликали до "свободи" і "опору". Також протестуючі скандували: "Найбільша теорія змови - пандемія корони".

Хронологія подій

1 серпня 2020 року в Німеччині відбулася демонстрація проти коронавірусних обмежень. Акція відбулася на тлі зростання кількості заражень в країні.

За даними Інституту імені Роберта Коха, у ФРН за останню добу підтвердили 955 нових заражень коронавірусу, тоді як на початку липня за добу фіксували переважно до 500 випадків.

Всього з початку епідемії в країні зафіксували понад 209,6 тисяч заражень і 9148 смертей.