Нагірний Карабах - сторони звинуватили один одного у ракетних ударах / REUTERS

Баку і Єреван повідомили про ракетні удари з боку противника.

Про це повідомляє DW.

Читайте такожЄвросоюз ввів санкції проти семи нових міністрів уряду Сирії

Відео дня

У ніч на 17 жовтня відповідне оголошення зробив Баку. Країна звинуватила Вірменію у ракетних ударах по містах Гянджа і Мінгечевір. Помічник президента Азербайджану Хікмет Гаджиєв заявив, що унаслідок атаки загинули понад 10 осіб і ще понад 40 поранені.

Своєю чергою, МЗС Вірменії заявило, що азербайджанські безпілотники завдали удару по військових об’єктах на півдні країни. Унаслідок атаки пошкоджено цивільні інфраструктури, але жертв і постраждалих немає.

У міністерстві оборони Азербайджану атаку безпілотників відкидають. У відомстві стверджують, що на території Вірменії у них немає військових цілей.

Також МЗС Вірменії заявило, що в селі Шош Аскеранського району Нагірного Карабаху унаслідок ракетного удару поранені троє мирних мешканців. Стан одного з потерпілих оцінюється як важкий.

Видання зазначає, що з цього приводу на запит США, Франції та Росії у Радбезі ООН 19 жовтня пройдуть закриті консультації.

Новий конфлікт Вірменії та Азербайджану

  • Чергова ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном почалася вранці 27 вересня. Сторони звинуватили одна одну в обстрілі прикордонних населених пунктів і провокаціях.
  • У Вірменії заявили про наступ ЗС Азербайджану на Нагірний Карабах, оголосивши воєнний стан і загальну мобілізацію. 
  • В Азербайджані заявили, що в ході успішного наступу взяли під контроль кілька сіл Нагірного Карабаху, але у Вірменії цю інформацію заперечують.
  • Обидві сторони заявляють, що завдали противнику страшних втрат, які налічують сотні вбитих і десятки знищених одиниць бойової техніки.