Джеймс Ставрідіс попередив про загрозу НАТО з боку Росії / колаж з фото УНІАН та ua.depositphotos.com

Колишній верховний головнокомандувач НАТО, адмірал Військово-морських сил США у відставці Джеймс Ставрідіс попередив, що російське військове командування буде протистояти будь-яким навчанням Альянсу в Балтійському морі.

Екс-командувач НАТО вважає, що "наступного місяця вони (росіяни, - Ред.) можуть перейти до короткочасної кібер- та електронної війни". Про це йдеться у думці Ставрідіса на Bloomberg.

"Це схоже на те, що вони нібито намагалися зробити протягом останніх кількох тижнів, цілями були комерційні авіалайнери (Finnair була змушена призупинити звичайні щоденні рейси до Естонії після кількох випадків перешкод, - Ред.)", - попередив він. За словами Ставрідіса, НАТО може протистояти агресії Росії, використовуючи засоби радіоелектронної боротьби.

Відео дня

Екс-командувач Альянсу підкреслив, що після того, як до блоку приєдналися Фінляндія та Швеція, деякі аналітики почали називати Балтійське море "озером НАТО".

"…Погляд на карту показує, що багато в чому (але не повністю) це правда - берегова лінія має кілька клаптиків російської території. Решта прибережного узбережжя знаходиться в руках НАТО: Швеції, Фінляндії, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Німеччини та Данії… Сьогодні, у разі конфлікту між Москвою та НАТО, будь-який російський військовий корабель там був би швидко та легко закритий чи знищений", - додав Ставрідіс.

Важливі новини - сьогодні це варто прочитати

Наприкінці березня президент Польщі Анджей Дуда говорив, що російські окупанти вже у 2026-2027 році можуть напасти на НАТО, і тому державам-членам Альянсу слід терміново збільшити витрати на оборону.

Раніше українська влада попереджала, що, якщо РФ здобуде перемогу на нашій землі, то вона продовжить свою агресію, і тоді війна загрожуватиме державам Заходу.

Видання Financial Times, посилаючись на відомості європейських розвідслужб, писало, що російська сторона "замислює акти насильства і диверсій по всьому континенту", оскільки має намір узяти курс на тривалий конфлікт із західними країнами.

Вас також можуть зацікавити новини: