Сі Цзіньпін та Путін дійсно мають близькі стосунки - це не пусті фрази, заявив політолог / скриншот

Лідер РФ Володимир Путіна та глава КНР Сі Цзіньпін мають більш "дружні" стосунки, ніж про це кажуть у міжнародному інформаційному просторі та ЗМІ.

До такої думки схиляється німецький політолог професор з Трірського університету Дірк Шмідт в інтерв'ю для DW. За його словами, відносини між главою КНР та РФ сильно недооцінюють.

"Я вважаю, що важливість особистої дружби між Путіним і Сі недооцінюють. Відносини між двома країнами формуються на основі їхнього особистого взаєморозуміння. Їх обох пов'язує близькість, навіть приятельство. Це було очевидним і під час державного візиту", - каже професор.

Він згадує про візит лідера КНР до столиці РФ 20 березня. На його думку, у розмові з Путіним Сі Цзіньпін продемонстрував певний сентименталізм, що є невластивим проявом для китайської політичної культури: "Президенте Путін, мій дорогий друже", - казав глава КНР.

На думку Шмідта, це не "пусті слова", адже влада КНР ніколи просто так не вживає ті чи інші терміни. 

"Саме так це було передано китайською мовою. Це слова з особливим значенням, а не пусті фрази", - констатував політолог.

Зустріч Путіна та Сі Цзіньпіна у Москві

Нагадаємо, що 20 березня глава КНР Сі Цзіньпін здійснив неформальний візит до Москви та провів зустріч з російським лідером Володимиром Путіним. Головною темою їхньої зустрічі стало "українське питання". 

Це сталося на тлі переобрання Сі Цзіньпіна на роль очільника Китаю. Він став головою КНР втретє - 10 березня стало відомо, що місцеві депутати одноголосно підтримали його кандидатуру

Наразі експерти по різному оцінюють підсумку зустрічі двох диктаторів, однак США мають з приводу цього однозначну думку. За словами глави Пентагону Ллойда Остіна, їх зустріч - це тривожний меседж про підтримку Росії у війні з Україною. 

Вас також можуть зацікавити новини: