Постраждалого госпіталізували з опіками 90% тіла / фото TUT.BY

У Білорусі невідомий чоловік облився бензином і підпалив себе.

НП сталася біля будівлі міліції в Смолевичах, повідомляє Радыё Свабода.

"Я розмовляв зі свідками події, вони це бачили самі: чоловік облив себе бензином і підпалив. Сталося це о пів на другу. Чи жива ця людина і чого він хотів домогтися, сказати поки не можу", - розповів один з жителів міста.

Зараз місце події оточене, працюють співробітники Слідчого комітету. Тут лежать залишки одягу та взуття чоловіка, передає  TUT.BY.

"Я під'їжджав до перехрестя, поруч з яким знаходиться РВВС. Там стояли пожежні машини з проблисковими маячками, біля ганку знаходилися співробітники міліції. Біля них лежала людина, поруч горіла якась ганчірка або одяг. Спочатку подумав, що це лялька якась лежить, але потім помітив, що людина ворушиться. Він був весь в якомусь білому порошку. Потім примчали дві машини швидкої допомоги, і чоловіка відвезли", - наводить видання слова очевидця.

Місце НП оточене правоохоронцями / фото TUT.BY

Зараз чоловік перебуває в реанімації. За даними NEXTA, у нього обпалено 90% тіла. Особа його з'ясовується. 

Постраждалого госпіталізували / фото Наша Ніва

На відео видно, як чоловік, охоплений вогнем, намагається зірвати з себе одяг і кричить, що йому боляче. Ніхто з очевидців не намагається допомогти йому. Через деякий час співробітник поліції загасив полум'я з вогнегасника.

Читайте такожЛукашенко закриває кордони: яка ситуація на в їзді в Білорусь

Свідки стверджують, що чоловік зробив це на знак протесту проти дій силовиків, повідомляє Белсат.

Вибори і протести в Білорусі: хронологія

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У перші дні протестів були затримані тисячі людей, пізніше багатьом з них призначили адмінарешт.
  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в Білорусі розхитують ззовні, і домовився з президентом РФ Володимиром Путіним спільно реагувати "у разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз". 27 серпня Путін допустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.
  • В Євросоюзі заявили про невизнання результатів виборів і досягли угоди застосувати санкції проти білоруських чиновників у відповідь на фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти протестувальників.
  • 15 Вересня Верховна Рада України прийняла заяву щодо подій у Білорусі. Нардепи назвали вибори нечесними, засудили репресії і підтримали введення Євросоюзом санкцій проти білоруських чиновників.