У Придністров'ї повідомили про вибухи неподалік від кордону з Україною / фото ua.depositphotos.com

У невизнаному Придністров'ї повідомили про нові вибухи. Вони відбулися в селі Воронкове Рибницького району, яке знаходиться неподалік від кордону з Україною.

Як передають ЗМІ окупованого регіону, інформацію про вибухи повідомило так зване "міністерство внутрішніх справ" Придністров'я.

"Над військовою частиною у Воронковому літали щонайменше два дрони, пролунали чотири вибухи. На місці працюють фахівці. Попередньо повідомляється, що постраждалих немає", — заявили в так званому "МВС".

Відео дня

У заяві також сказано про чотири вибухи в районі колишнього аеродрому. Перші два вибухові пристрої були нібито скинуті з безпілотника минулого вечора, приблизно о 21:40 за місцевим часом. Через годину атака повторилася.

"Глибина воронок становить близько 1 метра, діаметр — близько 25 сантиметрів", — додали в "міністерстві".

Загострення в Придністров'ї: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 25 і 26 квітня сталися вибухи в будівлі "міністерства держбезпеки ПМР" в Тирасполі, у військовій частині в селі Паркани, а також була підірвана вежа радіотелецентру "Маяк".

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України ці події назвали провокацією, організованою спецслужбами Росії. Українська розвідка також повідомила, що війська РФ мають намір завдати ракетного удару по Придністров'ю і готують в цьому регіоні провокації на травневі свята.

Раніше в РФ заявили, що під час другого етапу так званої "спецоперації" в Україні російська армія планує встановити повний контроль над Донбасом, який дозволить створити сухопутний коридор до Криму, і контроль над півднем України, який надасть "ЗС РФ ще один вихід в Придністров'я, де спостерігаються факти утиску російськомовного населення".

За даними Генштабу ЗСУ, російські війська, що знаходяться на території Придністровського регіону Молдови, приведені в повну бойову готовність. Сім'ї офіцерів оперативної групи РФ у Придністров'ї готуються евакуювати.

За словами секретаря РНБО Олексія Данилова, Молдова може стати однією з двох країн, які в майбутньому планує захопити Росія. А в Міноборони України припускають, що Росія здатна використати Придністров'я за білоруським сценарієм.

Вас також можуть зацікавити новини: