Війна не зупиниться на Україні, іншим країнам теж треба готуватися / фото REUTERS

Росія зі своїми загарбницькими амбіціями не зупиниться на Україні. Тож іншим країнам вже слід готуватися до майбутнього нападу Путіна, переконаний секретар РНБО Олексій Данілов.

Як розказав він в інтерв'ю ISLND TV, такий висновок зробив після чергової заяви міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова.

Зокрема, як наголосив Данілов, мова йде про Казахстан і Молдову.

Відео дня

"Зараз світ почав такий рух з багатьма процесами. Я впевнений, що на Україні ця війна не зупиниться. Буде ще багато інших речей. Лавров днями сказав, що казахи і молдавани - це брати. Готуйтеся, брати казахи і брати молдавани", - заявив Данілов.

Наголосимо, що останні дні що росіяни продовжують нагнітати ситуацію у квазіреспубліці Придністров'ї де активно поширюють інформацію про буцімто загрозу з боку України. До прикладу, у Тирасполі 25 квітня пролунали вибухи біля так званого "міністерства держбезпеки".

Окрім цього, у мережі показали газетуякою росіяни збиралися закликати Путіна "врятувати" Придністров'я.

Що стосується Казахстану, то нещодавно Міноборони повідомило, що парад до 9 травня цьогоріч не відбудеться. Таке рішення пояснили економією бюджету. Зекономлені на параді гроші спрямують на підтримку необхідного рівня боєготовності й мобільності підрозділів Збройних сил Казахстану.

На заяву Міноборони Казахстану відповів кремлівський пропагандист Тігран Кеосаян. Він почав погрожувати країні "українським сценарієм", маючи на увазі напад Росії й на її територію.

Перший заступник керівника адміністрації президента Казахстану Тимур Сулейменов заявив, що його країна поважає територіальну цілісність України, а щодо питань Криму та Донбасу керуватимуться рішеннями ООН.

До слова, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що наразі  немає ніяких гарантій, що Росія не вторгнеться в іншу країну після нападу на Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: