У Китаї котів врятували від вірної загибелі / фото REUTERS

У Китаї поліція врятувала близько 1000 котів з вантажівки, що їхала на бійню. Це припинило діяльність незаконних торговців, які видавали котяче м'ясо за свинину або баранину.

Це викликало суспільний резонанс, оскільки люди засумнівалися в безпеці свіжих продуктів харчування, пише CNN. Працюючи за підказкою захисників тварин на початку цього місяця, офіцери з Чжанцзягана в провінції Цзянсу перехопили автомобіль, який використовується для збору і перевезення виловлених кішок.

Торговці мали намір після забою відправити котяче м'ясо на південь, де його планували продавати у вигляді шашликів зі свинини і баранини, а також ковбас, йдеться в звіті поліції. На цьому вони хотіли заробити $20 тис.

Відео дня

У поліції також розповіли подробиці того, як вдалося обчислити торговців. Зокрема, активісти з прав тварин вперше помітили в одному місці велику кількість прибитих дерев'яних ящиків з безліччю кішок.

Вони спостерігали за цим місцем шість днів, а коли вантажівка почала переправляти кішок на бійню, вони втрутилися і викликали поліцію, йдеться в повідомленні.

В даний час врятовані тварини відправлені в притулок.

Поїдання тварин в Китаї

Хоча в Китаї існують закони, що регулюють та захищають домашніх тварин та тварин, що перебувають під загрозою зникнення, не існує загального закону, спрямованого проти жорстокого поводження з домашніми тваринами, а також безпритульних собак та котів.

Активісти з захисту прав тварин та захисту навколишнього середовища вже давно виступають проти використання частин тварин у традиційній медицині. Також зростає опір щорічному фестивалю собачого м'яса в Юліні.

Вас також можуть зацікавити новини: