В Кенії пастор заморив голодом десятки жінок і дітей / фото ВВС

У Кенії лідера християнської секти Good News International Church Пол Маккензі Нтенге наказував вірянам голодувати, щоб "зустрітися з Ісусом". 

Пастора заарештували 15 квітня, коли виявили тіла чотирьох людей, що померли від голоду, інформують BBC та Reuters. Згодом виявилося, що жертв проповідника набагато більше.

Слідство з'ясувало, що пастор переконував вірян, які бажали зустрічі з Ісусом, що цього можна досягти, померши з голоду. Перед "постом" проповідник "хрестив" своїх жертв у ставку.

Відео дня

Всього в рамках розслідування правоохоронці ексгумували 21 тіло людини. Серед жертв жінки та діти. За даними ЗМІ, в одній з могил знайшли тіла цілої сім'ї - батьків та їхніх трьох дітей.

При цьому більшість послідовників Маккензі ховаються від правоохоронців через релігійні переконання. Пастора взяли під варту, хоч він і заперечує свою провину, переконуючи, що його церква не функціонує ще з 2019 року.

Наразі слідство з'ясовує, чи усі жертви пастора померли з голоду.

Інші новини про секти

Раніше у російському Єкатеринбурзі в лісопарковій зоні знайшли тіло хлопчика з ознаками насильницької смерті. 9-річний хлопчик загинув від того, що його спочатку били батогами, щоб "вигнати з нього бісів", а потім засунули в рот кляп.

А перед цим 30-річний житель Херсона вирішив відрізати собі голову електропилкою. Гострим ріжучим диском він демонстративно полоснув себе по шиї, перерізавши всі основні судини. Знайомі заговорили про "секти".

Вас також можуть зацікавити новини: