Ракета, що потрапила в житловий будинок, повністю зруйнувала будівлю, залишивши його жителів під руїнами / фото Azer Tac

Кількість загиблих в результаті ракетного обстрілу Гянджи досягла дев'яти.

Про це повідомила в неділю Генеральна прокуратура Азербайджан.

"Внаслідок ракетного обстрілу вірменськими збройними силами багатоквартирного житлового будинку в центрі Гянджи загинули дев'ять осіб", - йдеться в прес-релізі відомства.

Відео дня

В МНС Азербайджану повідомили, що ракета, яка потрапила в житловий будинок, повністю зруйнувала будівлю, залишивши його жителів під руїнами.

В МЗС Азербайджану повідомили, що попри досягнуту угоду про дотримання режиму гуманітарного припинення вогню з 12:00 годині 10 жовтня 2020 року, збройні сили Вірменії продовжують грубо порушувати ці домовленості.

"Відразу після вступу в силу режиму гуманітарного припинення вогню, Агдамський і Тертерського райони Азербайджану зазнали артилерійського обстрілу з боку озброєних сил Вірменії. Через кілька годин збройні сили Вірменії зробили спробу наступу в напрямку Гадрут і Джебраіла", - йдеться в заяві МЗС.

Також там повідомляється, що збройні сили Вірменії обстріляли санітарну машину з білим прапором, яка збирала тіла вірменських солдатів на території Суговшана, один медичний працівник був серйозно поранений.

Читайте такожВірменія та Азербайджан звинуватили одне одного в обстрілі міст (відео)

"Обстріл мирних жителів і міст збройними силами Вірменії після угоди про припинення вогню з гуманітарних міркувань є ще одним яскравим прикладом варварства і показує, що заклики керівництва Вірменії до припинення вогню є не чим іншим, як лицемірством", - наголошується в заяві.

Нагадаємо, що вранці Азербайджан заявив про обстріл міста Гянджа вірменськими військами. За інформацією МО Азербайджану, Гянджу обстрілювали з Бердського району Республіки Вірменія. Стверджується, що внаслідок обстрілу постраждала чотириповерхова будівля. Вранці повідомлялося про 7 загиблих і 33 поранених.

Бої в Нагірному Карабасі: що відбувається в регіоні

  • Нова ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном почалася вранці 27 вересня. Сторони звинуватили один одного в обстрілі прикордонних населених пунктів і провокаціях.
  • У Вірменії заявили про наступ ЗС Азербайджану на Нагірний Карабах, оголосивши воєнний стан і загальну мобілізацію. 
  • В Азербайджані заявили, що в ході успішного наступу взяли під контроль кілька сіл Нагірного Карабаху, але у Вірменії цю інформацію заперечували.
  • Обидві сторони заявляють, що завдали противнику страшних втрат, що налічують сотні вбитих і десятки знищених одиниць бойової техніки.
  • У ніч на 10 жовтня глави МЗС обох країн домовилися припинити вогонь в Нагірному Карабасі з 12:00 в гуманітарних цілях: сторони мали обміняти військовополонених, утримуваних осіб і тіла загиблих.  
  • Попри це, бойові дії тривають. Сторони звинувачують один одного у зриві перемир'я.