Ільназ Галявієв / скріншот

Перед тим, як влаштувати розправу в гімназії №175 в російській Казані, 19-річний студент Ільназ Галявієв намагався підпалити свою квартиру.

Читайте такожУ студента, який влаштував розправу в російській школі, діагностували пухлину – ЗМІПро це пише Telegram-канал Baza.

Повідомляється, що близько 09:00 він облив одну з дверей у будинку селітрою, підпалив її та вийшов. Вогонь не розгорівся, тому вже після розстрілу в гімназії слідчі змогли провести у нього обшук.

Відео дня

Крім кількох упаковок селітри вдома у Галявієва також знайшли невідому порошкоподібну речовину, алюмінієву пудру та пляшку з настоянкою ліків «Мухомор». З собою ж у Галявієва при обшуку в школі крім рушниці «Хатсан ескорт» знайшли 445 патронів, ніж та кілька десятків гайок.

За інформацією Telegram-каналу Lifeshot, вдома у стрільця ще знайшли п'ять упаковок селітри, упаковку силікагелю, ваги, годинниковий механізм, цвяхи, Коран та якісь відеозаписи.

Також повідомляється, що шість постраждалих під час стрілянини учнів знаходяться в реанімації. Всі вони - у важкому стані.

Стрілянина у російській школі: подробиці

Вранці 11 травня в Казані в школі № 175 на вулиці Джаудата Файзі сталися стрілянина і вибух.

Спочатку ЗМІ повідомляли, що бійню в школі влаштували два підлітки. Однак, пізніше з'явилася інформація, що Ільназ Галявієв діяв один, його затримали.

В результаті стрілянини загинули дев'ять осіб. Повідомлялося, що двоє школярів розбилися на смерть при спробі врятуватися.

Злочинець купив рушницю в Йошкар-Олі. Момент покупки зброї зняли камери відеоспостереження.