Подоляк опустив Пєскова через "чорноморські" погрози Україні / УНІАН

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк жорстко відповів на погрози прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова про те, що Москва не зможе гарантувати безпеку чорноморських вод, якщо Туреччина, ООН та Україна продовжать зернову угоду без участі Москви.

Як зазначив політик в ефірі інформаційного марафону, Пєсков - це "незрозумілий суб'єкт", який говорить від імені влади РФ поганою російською мовою: у своїй заяві він публічно заявив ООН і всьому світу, що Росія буде обстрілювати рибальські судна у водах Чорного моря. 

"Хто такий Пєсков? Що це за суб'єкт взагалі? Дивіться, виходить якийсь незрозумілий суб'єкт, що говорить, безумовно, дуже погано російською мовою - "голова", яка глобальному співтовариству загрожує тим, що не у внутрішньому морі Росії будуть для цивільних кораблів загрози... Загрози, які створюватиме навмисне для них російський Чорноморський флот. Ну, мені здається однієї цієї заяви достатньо, щоб суб'єкт на прізвище "Пєсков" теж отримав свої суттєві в юридичному плані проблеми", - заявив Подоляк.

Відео дня

За його словами, при такій риториці Пєскова разом з його дружиною, при першому ж виїзді на території "ворожого" Заходу, варто було б затримати. Світ не повинен дозволити таким "суб'єктам" безкарно ображати і загрожувати глобальній спільноті, вказав Подоляк.

"Наговорив з три короби, як офіційна особа Російської Федерації, пригрозив міжнародному судноплавству, як такому, і ніякої реакції? Так, звичайно, далі цей суб'єкт продовжить себе вести таким же чином. Вони це робили до війни, вони це роблять під час війни, вони це мають намір робити після війни, тільки з більш агресивних стартових позицій", - підкреслив Подоляк.

фрейм

Пєсков відзначився загрозою через зернову угоду

Нагадаємо, вранці 17 липня прес-секретар Володимира Путіна заявив, що Москва в останній день роботи зернової угоди з Україною вирішила розірвати договір

Увечері 18 липня президент України Володимир Зеленський заявив, що для експорту українського зерна не обов'язково підписувати угоду з РФ. При гарантіях безпеки з боку ООН і Туреччини, Україна могла б продовжить перевозити зерно в треті країни світу "без Росії", заявив лідер України.

Це викликало неадекватну реакцію у влади РФ. Вранці Дмитро Пєсков натякнув, що в такому випадку Москва не зможе гарантувати безпеку для кораблів у водах, наближених до зон бойових дій. Він заявив, що без гарантій з боку Росії, там будуть виникати "певні ризики". 

Вас також можуть зацікавити новини: