У Збройних силах Польщі пояснили, чому не збили російську ракету / скріншот

Польське командування знало, що російська ракета, яка вранці пролетіла через Люблінщину, повернеться в Україну. Стрільба ракетою була б ризикованою. Про це сказав речник Оперативного командування Збройних сил країни підполковник Яцек Горишевський, інформує RMF FM.

"Протиповітряна оборона України засвоїла, що більшість російських ракет прилітає зі Сходу чи Півночі, а захисники менше очікують атаки із Заходу. Тому РФ свідомо маневрує своїми ракетами так, щоб вони робили коло і вражали цілі в Україні із Заходу", – зазначив спікер.

Він також пояснив, що рішення не збивати ракету ухвалив оперативний командувач Збройних сил.

Відео дня

"Рішення було прийнято на основі інформації наших радіолокаційних систем. Оцінка траєкторії, швидкості та висоти польоту ракети показала, що вона залишить наш повітряний простір", - повідомив Горишевський.

За його словами, спроба збити ракету передбачала б ризик для місцевих жителів.

"Ракета важить понад 2 тонни, з них 400 кілограмів - бойове навантаження. Після збиття ракети її залишки могли б упасти на нашу територію. Сюди ж впали б і залишки ефектора, яким збивали саму ракету", - уточнив польський військовий.

Він підкреслива, що якщо ракета прямувала би вглиб Польщі, рішення про її збиття могло б бути ухвалене за допомогою чергуючих літаків F-16.

"Це оперативний командувач Збройних сил оцінює ситуацію і уповноважений приймати таке рішення. З іншого боку, пілот винищувача, навіть отримавши дозвіл збити таку ракету, може не робити цього, якщо він усвідомлює, що її уламки можуть впасти на лікарню чи школу", - додав речник.

Російська ракета залетіла в Польщу - що відомо

24 березня ракета РФ залетіла в Польщу. Згодом У Польщі оголосили про намір посилити присутність своїх військ на сході - зокрема, у прикордонних районах із Білоруссю, Росією, Литвою та Україною.

У Міноборони Польщі заявили, що це буде "постійна присутність" і що відповідні заходи спрямовані на стримування "потенційних ворожих нападів і атак".

Також УНІАН уточнював, що російська ракета залетіла до Польщі в районі села Осердув Люблінського воєводства на 39 секунд.

Вас також можуть зацікавити новини: