У смерті жінок винні брехливі проповідники, які звинуватили їх у причетності до "чаклунства" / фото - ua.depositphotos.com

В Демократичній Республіці Конго місцеві жителі влаштували так зване "полювання на відьом" і жорстоко вбили вісім жінок. Нещасних вони живцем спалили через звинувачення в "чаклунстві".

Про це, посилаючись на правозахисників з Конго, повідомило видання The Guardian.

Правозахисники стверджують, що "мисливці на відьом" з червня по вересень 2021 року звинуватили понад 300 жінок у причетності до"чаклунства".

Відео дня

Примітно, що люди, які шукають "відьом" в Конго, звертаються за допомогою до баджаказі - брехливих проповідників і самопроголошених екстрасенсів. Баджаказі, в основному, це жінки. Вони нібито вміють знаходити "відьом" і звинувачують їх у "чаклунстві". 

Саме за "наведенням" баджаказі місцеві жителі знайшли і живцем спалили вісім жінок. За словами правозахисників, влада Конго відмовляється вживати хоч якісь заходи щодо припинення "полювання на відьом".

Читайте такожБразилійка отруїла екс-коханого і його наречену перед весіллямПрофесор соціології Боско Мучуківу стверджує, що поліція і вся система правосуддя не захищають жінок і не виконують свою роботу. Більш того, знайти і притягнути до відповідальності людей, які вбивають невинних, практично неможливо. Лідери громад, в яких відбуваються спалення жінок, покривають причетних до жорстокого "полювання на відьом" і не повідомляють їхні імена правозахисникам.

Раніше УНІАН вже повідомляв, що в Конго в результаті спалаху менінгіту померли понад 120 осіб. Місцеві жителі вважають, що спалах пов'язаний з чаклунством. Замість того щоб звернутися за лікуванням, деякі люди переїжджають з одного місця на інше, сподіваючись, що хвороба не піде за ними.

Також вас можуть зацікавити новини: