Ріші Сунак розповів, що буде робити на саміті G20 / Скриншот

Прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак має намір "кинути виклик" російському президенту Володимиру Путіну на саміті G20 в Індонезії.

За словами Сунака, війна Путіна в Україні викликала спустошення в усьому світі, знищуючи життя і вкидаючи міжнародну економіку в хаос, передає The Daily Telegraph

"Цей саміт G20 не буде звичайною справою. Ми викличемо путінський режим і викриємо його презирство до того типу міжнародного співробітництва та поваги до суверенітету, які представляють форуми G20" , – зазначив він.

Відео дня

Також Сунак наголосив, що на відміну від Росії, Британія та союзники працюватимуть разом, аби вирішити світові проблеми.

Саміт G20 в Індонезії

Саміт лідерів країн "Великої двадцятки" пройде 15-16 листопада на острові Балі.

Президент Індонезії Джоко Відодо ще навесні запросив на саміт президента України Володимира Зеленського і російського диктатора Володимира Путіна.

Нещодавно речник президента України повідомив, що Володимир Зеленський візьме участь у саміті G20, наймовірніше - в онлайн-форматі.

А днями стало відомо, що Путіна на саміті не буде. Замість нього Москва відправить міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

Вас також можуть зацікавити новини: