Вашингтон захлеснули протести / REUTERS

На тлі заворушень у Вашингтоні силові структури знешкодили щонайменше два справжніх вибухових пристрої.

Читайте також"Ідіть додому": Трамп записавши звернення до протестувальників, які захопили Капітолій (відео)

Про це повідомляє CNN, посилаючись на співробітника федеральних правоохоронних органів. За його словами, пристрої були підірвані в безпечних умовах.

Відео дня

Одну бомбу знайшли безпосередньо на території комплексу Капітолію, другу – в будівлі Національного комітету Республіканської партії.

Перемога Джо Байдена і заворушення в США

  • 3 листопада в США відбулися президентські вибори. Згідно з останніми підрахунками, Байден стане наступним главою Білого дому. Його інавгурація відбудеться 20 січня 2021 року.
  • За даними американських ЗМІ, церемонія інавгурації Байдена через пандемію відбудеться за скороченим сценарієм.
  • 4 січня з'явився аудіозапис телефонної розмови, в якому Трамп вимагав від секретаря штату Джорджія республіканця Бреда Раффенспергера знайти достатньо голосів, щоб скасувати результати виборів у штаті, де переміг Джо Байден.
  • Сьогодні Конгрес мав затвердити результати виборів президента США. До будівлі Конгресу (Капітолію) стягнулися прихильники Трампа і штурмом прорвалися всередину. Засідання було зірвано, заворушення тривають. 
  • В ході заворушень постраждали кілька людей, включно з поліцейськими. Одна протестувальниця дістала вогнепальне поранення і госпіталізована в критичному стані.