Путін намагається довести Сі Цзіньпіну, що Росія чогось варта на міжнародний арені - ISW / Скріншот

Лідер РФ Володимир Путін активізував свої зусилля на міжнародній арені у спробі виправдати значущість Росії, зв'язки з якою нещодавно знецінив Китай.

Про це йдеться у звіті аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW). Там звернули увагу на поведінку російського диктатора, який 5 квітня під час телевізійної зустрічі з врученням вірчих грамот главам 17 дипломатичних місій зробив декілька заяв щодо партнерства РФ з іншими країнами Близького Сходу.

Зокрема, Путін наголошував на тісній співпраці із Сирією, яка, за його словами, є надійним партнером для Москви, а також згадав про успішність співпраці з Асоціацією держав Південно-Східної Азії (АСЕАН).

Відео дня

В ISW кажуть що такі "промови" Путін зробив з огляду на дипломатичну заяву Китаю, яка піддала сумнівам "безмежну дружбу" з РФ. Таким чином Путін намагається зобразити РФ як шановану світову державу.

Заява Китаю щодо "дружби" з РФ

Нагадаємо, що напередодні посол Китаю в ЄС Фу Цун заявив, що минула теза уряду КНР щодо "безмежної дружби" з РФ - не більш ніж риторичний  прийом, який неправильно витлумачили експерти та ЗМІ. 

Йдеться про заяву, яку лідер РФ та глава КНР Сі Цзіньпін підписали під час неформальної зустрічі у Москві 20 березня. У документі проголошувалась "безмежність дружби" їх країн, але, за словами Фу Цуна, це не відповідає дійсності й деякі люди "навмисно неправильно тлумачать, що існує так звана "безмежна" дружба чи стосунки".

Вас також можуть зацікавити новини: