Видання оприлюднило заповнені бійцями анкети і фотографії / скріншот з відео

Російська «Нова газета» опублікувала наявні в розпорядженні редакції документи, які підтверджують, що як мінімум 15 з 33 затриманих у Білорусі росіян є найманцями, пов'язаними з приватною військовою кампанією «Вагнера».

Про це йдеться в матеріалі «Как батька взвод вагнеровцев в плен взял».

Читайте такожЗатримання "вагнерівців": у Білорусі не виключають можливості відключення інтернету

Відео дня

«Приблизно третина з затриманих - ветерани "групи Вагнера", а служба безпеки Вагнера славиться любов'ю до анкет, фотографій, списків і розписок. Іноді штабна культура підводить, і частина цих списків потрапляє до журналістів», - наголошується в публікації.

Видання оприлюднило заповнені бійцями анкети і фотографії, зроблені «службою безпеки» в таборі підготовки ПВК поруч з російським Молькіно в Краснодарському краї.

Андрій Бакунович воював у Лівії і на Донбасі
Андрій Сапронов. Фото: джерело «Нової газети»
Кадр з сюжету мінського телебачення
Кадр з сюжету мінського телебачення
Рустем Зайдуллін. Фото: джерело «Нової газети»
Олексій Волгін. Фото: джерело «Нової газети»
Сергій Павленко. Фото: джерело «Нової газети»
Рінат Карімов. Фото: джерело «Нової газети»

Як повідомляв УНІАН, заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос запропонував розглянути подання запиту на видачу громадян України, затриманих у складі групи бойовиків ПВК «Вагнера».

29 липня співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали поблизу Мінська 32 російських бойовиків з приватної військової компанії "Вагнер" та ще одну людину на півдні країни.

За даними правоохоронних органів Білорусі, надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації обстановки у період виборчої кампанії. При собі кожен росіян мав невеличку ручну поклажу, і на всіх - три великих важкі валізи, завантаження яких у транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків.

Президентські вибори в Білорусі призначено на 9 серпня.