Шейтельман впевнений, що все-таки "якісь інші товариші" керують Пєсковим / фото REUTERS

Письменник і політтехнолог Михайло Шейтельман розповів, що зараз керує Дмитром Пєсковим не Путін і він грає на чужій стороні.

"Я не знаю, в чиїх руках сьогодні Пєсков, тобто в якому сенсі і чиї накази він виконує. Хтось повинен був сказати Пєскову: "Піди скажи, що 29 червня була зустріч Путіна з ПВК "Вагнер" і ось все список подробиць - три години вмовляли, займалися працевлаштуванням командирів особисто, ось вся ця нісенітниця. Чому 29, якщо ви виходите повідомляти 10 липня, то вам навіщо треба говорити, що це було 29. З якими цілями? Скажіть просто, нащо було 29, коли всі знають, що 28 публічно по телевізору ти зустрічався з героями і поминав пам'ять загиблих льотчиків, невинного убитих. А 29 виявляється зустрічався з їх вбивцями. Хто таке доручив Пєскову, ось у мене питання прямо виникає відразу і у мене відповіді просто немає", - сказаввін у новому випуску програми "Аргумент".

Шейтельман впевнений, що все-таки "якісь інші товариші" керують Пєсковим.

"Путін, якщо помітили, коли з'являється змушений тільки цитувати Пєскова. Тобто, як і чим закінчився путч, чим закінчився заколот Пригожина - закінчився виступом Пєскова, не Путіна. Путіна ще дві доби потім не було. Вийшов Пєсков, сказав, що домовилися, Лукашенко домовився. Тільки через дві доби з'явився Путін з тими ж словами. Потім Пєсков прийшов і розповів цю казку про зустріч і тільки через дві доби з'явився Путін з цими словами", - зазначив він.

Політтехнолог нагадав, що Пєсков раніше все-таки коментував те, що спочатку сталося.

"Тут все навпаки - виходить прес-секретар і малює головну картину світу: чим закінчився путч, це прес-секретар нам повідомляє. Одна єдина версія виникає, що устами Пєскова нібито робити вигляд, що це говорить Путін. Якщо заволоділи Пєсковим, таким способом ми йому і говоримо, що сказати. Він за цей час встиг вибачитися перед Ердоганом, практично він же сказав, що ми з розумінням ставимося до того, що Ердоган вітає прийняття України в НАТО. Ось "ми з розумінням" мене просто насторожило, "ми" - хто це ми? Таких у нього заяв просто кожен раз все більше і більше сиплеться", - додав він.

Висловлювання Пєскова  -деталі

Кремль перейшов до нових загроз. Тепер Москва загрожує "ризиками" у разі, якщо Туреччина, Україна і ООН продовжують "зернову угоду" без Росії. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков у коментарі пропагандистам 18 липня, реагуючи на відповідну ініціативу України, заявив, що російські окупанти в такому випадку нібито не зможуть "дати гарантії безпеки" суднам у Чорному морі.

Прес-секретар лідера РФ умовно підтвердив, що Путін боїться приїжджати в ПАР особисто через загрозу арешту: він візьме участь у саміті БРІКС у форматі відеоконференції.

Вас також можуть зацікавити новини: