У Росії може бути секс-компромат на німецьких політиків / фото ua.depositphotos.com

Російська розвідка може мати у своєму розпорядженні секс-компромат на німецьких політиків. Таку думку в інтерв'ю BILD висловив Карло Масала, професор Університету Бундесверу в Мюнхені, коментуючи прослуховування Росією розмови німецьких офіцерів.

"Відомо, що Росія намагається працювати з компроматом. У випадку чоловіків насамперед ідеться про секс. Тобто жінки займаються з ними сексом, а це якимось чином знімають на відео. Я припускаю, що компромат, звичайно, є - і на політиків, і на чиновників міністерств", - сказав Масала.

За його словами, одне із завдань спецслужб загалом полягає якраз у тому, щоб створювати психологічні профілі людей високого рангу та їхніх підлеглих, щоб знати, де вони вразливі, куди можна проникнути, щоб у кінцевому підсумку схилити їх до співпраці.

Відео дня

"Для росіян ми найважливіша країна в Європі, зокрема в питанні військової підтримки України, але, звісно, і політично. Тому тут проводиться багато розвідроботи", - підкреслив експерт.

Росія активізує зусилля розвідки в Європі

Також німецькі чиновники прогнозували, що Росія може мати у своєму розпорядженні записи й інших розмов німецьких чиновників, зокрема канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Вас також можуть зацікавити новини: