"Побратимом" Маріуполя став Грозний / фото REUTERS

Росія зробила Грозний містом-побратимом захопленого Маріуполя. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Сьогодні мер Грозного Хас-Магомед Кадиров і глава окупаційної адміністрації Маріуполя Олег Моргун підписали угоду "про встановлення побратимських відносин між містами" і "обмінялися подарунками". Згідно з документом, вони будуть розвивати співпрацю"в інтересах жителів двох міст".

"Планується встановлення та розвиток контактів у галузі освіти, охорони здоров'я, культури, спорту, соціального захисту та інших сфер", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Бомбардування Грозного та Маріуполя 

Як відомо, під час воєн у Чечні Грозний піддавався бомбардуванням і ракетним і артилерійським обстрілам з боку російської армії. Місто було зруйноване, росіяни люблять хвалитися тим, що відбудували його. 

Під час повномасштабного вторгнення в Україну армія РФ нещадно обстрілювала Маріуполь, а також скидала на українське місто бомби, знищуючи цивільну інфраструктуру і вбиваючи українців.

За даними влади, у місті вбили 22 тисячі мирних людей, було пошкоджено 90% життєво важливої інфраструктури. Точні цифри невідомі, оскільки Маріуполь залишається під контролем російських загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: