Шейтельман вважає, що після програшу на війні в Україні на Росію чекає доля КНДР / фото УНІАН

Політолог Михайло Шейтельман заявив, що в Росії останнім часом не відбувалося жодних акцій протесту проти чинного режиму і навряд чи там взагалі можливий протест проти дій Кремля. Він наголосив, що Путін може залишитися при владі навіть після програшу у війні проти України. 

Як зазначив експерт в ефірі телеканалу FREEДОМ, більшість тих, хто готовий висловити якусь позицію, або поїхали з країни, або сидять в тюрмі. 

"Я останнім часом уже не пам’ятаю особливо якихось акцій… Я думаю, що, як каже Путін, 99,9% тих, хто готовий висловлювати якось свою позицію, вони вже майже всі виїхали, частина сидить у в'язниці, ті, хто висловлював свою позицію, як Яшин, Кара-Мурза", – пояснив Шейтельман.

Відео дня

За словами політолога, поразка Росії в Україні не обовʼязково призведе до падіння путінського режиму. Путін може залишатися при владі в РФ ще багато років. Проте після поразки на війні проти України Росія буде бідніти і деградувати.

Водночас Шейтельман наголосив, що росіяни втратили останній шанс змінити владу у 2011-2012 роках, коли на протести ще виходили тисячі громадян РФ.

"Тоді ще можна було змінити Путіна. Тепер практично неможливо боротися. Як у Північній Кореї – неможливо боротися проти вождя. Ось, зауважте, вже три покоління вождів у Північній Кореї змінюють один одного. А про протести ми взагалі навіть жодного разу не чуємо. Коли ми чули, коли були останні протести в Північній Кореї? Там люди їли траву, голодували, помирали від голоду. Поки що протестів там не було. Найбільш вірогідний сценарій для Росії – все-таки те, що їх чекає, – це Північна Корея", – додав політолог.

Що буде з Росією після війни: прогнози

Радник глави офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що Росію сколихне ряд бунтів. На його думку, РФ розпадеться зовсім скоро, ЗСУ залишилося зробити кілька кроків, щоб запустити потрібний процес всередині країни-агресора.

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський припускає, що Росію сколихне громадянська війна. На його думку, Росія розпадеться не мирно на окремі республіки за етнічними ознаками, а утворяться озброєні клани, які будуть між собою воювати.

Водночас очільник МЗС України Дмитро Кулеба закликав світ не боятися, що Росія розвалюється. Він наголосив, що світ від цього не впаде.

Вас також можуть зацікавити новини: