Ілюстрація / REUTERS

Продовження президентом України Володимиром Зеленським заборони на доступ до російських сайтів і платформ соціальних мереж у Росії розцінили як "акт прямої цензури, спрямований на зачистку інформаційного простору країни від альтернативних точок зору".

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ РФ.

"Такі дії є грубим порушенням таких основоположних принципів міжнародного права, як свобода вираження поглядів та рівний доступ до інформації", - вважають у російському МЗС.

Відео дня

"Вкотре українське керівництво продемонструвало на практиці, що не збирається переглядати дискримінаційну і протиправну політику щодо російських медіа-ресурсів. Розцінюємо цей крок як акт прямої цензури, спрямований на зачистку інформаційного простору країни від альтернативних точок зору", - наголосили у відомстві.

Читайте такожДепутат від "Слуги народу" запропонувала заблокувати Telegram в Україні

Росія закликала профільні міжнародні структури, в тому числі представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлема Дезіра відреагувати належним чином.

Як повідомляв УНІАН, президент України Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо персональних та економічних санкцій, яким ще на три роки продовжується заборона російських соцмереж в Україні. Серед них Яндекс, "Яндекс.Украина", Mail.ru, "ВКонтакте", "Одноклассники", "Лаборатория Касперского", "Доктор Веб" та ін.

Це передбачено підписаним указом від 14 травня 2020 року.

13 травня Верховна Рада підтримала продовження санкцій проти російських соціальних мереж та інтернет-сервісів.

У 2017 році президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про заборону на роботу в Україні "Яндекс", Mail.ru, "ВКонтакте" і "Одноклассников" терміном на три роки.

Приводом для цього стало використання цих компаній і соцмереж спецслужбами РФ для інформаційної війни.