Володимир Путін розуміє, що Росія не переможе у новій світовій війні, вважає експерт / фото REUTERS

Президент Російської Федерації Володимир Путін хоче, щоб у світі були відновлені сфери контролю, але для зміни міжнародної системи РФ необхідно перемогти у новій світовій війні.

Очільник Росії чудово розуміє, що його країна не зможе перемогти у світовому протистоянні, розповів російський економіст, глава Інституту економічного аналізу Андрій Ілларіонов в ефірі каналу "Україна 24".

"…економічний, політичний, військовий, демографічний потенціал не дозволяє сучасній РФ навіть мріяти про це (перемогу у новій світовій війні – Ред.)", – сказав співбесідник.

Відео дня

Експерт вважає, що лідер РФ намагається вчепитися за стару Ялтинсько-Потсдамську систему міжнародних відносин, хоче відновити сфери контролю та відповідальності, але світ не згоден з цим.

Читайте також"Україна – жертва": російський економіст розповів про спробу нової змови"…І щоб отримати те, що він хоче, потрібно те, що зазвичай призводить до нової міжнародної системи – перемога у новій світовій війні. Такі традиції, інакше отримати це неможливо", – додав економіст.

За його словами, Путін розуміє те, що Росія не виграє у новій світовій війні, а тому докладає зусиль для того, щоб домогтися результату шантажем.

Нагадаємо, Росія у 2014 році пішла на агресію проти України – захопила Крим, а потім вдерлася на частину Донбасу й підтримала бойовиків, які створили так звані "ДНР" і "ЛНР". Захід покарав російську сторону за агресію – було запроваджено санкції.

Восени 2021 року стало відомо, що РФ стягнула додаткові сили до кордону з Україною. 

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов 21 листопада повідомив, що російська сторона сконцентрувала біля кордону з нашою державою 92 тис. військовослужбовців і готується до вторгнення на початку 2022-го.

У РФ стверджували, що не причетні до конфлікту на Донбасі й не готуються до нападу на Україну.

Низка західних країн попередили, що у разі агресії Росії проти України РФ загрожують нові серйозній санкції.

Довідка УНІАН. Ялтинсько-Потсдамська систем сформувалася після Другої світової війни й зводилася, зокрема, до того, що загарбницькі "подвиги" Німеччини на чолі з диктатором Адольфом Гітлером були анульовані.

Вас також можуть зацікавити новини: