Російський "Газпром" розпродає майно / фото REUTERS

Отримавши перший за 25 років і рекордний за всю історію збиток, російський гігант "Газпром" розпочинає розпродаж майна.

У середу компанія оголосила про пошук покупців на великі об'єкти нерухомості в Москві та Підмосков'ї. Серед них - офісні будівлі на вулиці Будівельників, санаторно-курортний комплекс "Імперіал Парк готель & Спа" в поселенні Первомайське, село Рогозіно, нежитлові приміщення першого поверху в будинку на Новочеремушкінській вулиці, а також автостоянка на 96 місць поблизу головного офісу компанії в Москві.

Рішення ухвалено нібито "з урахуванням завершення переїзду компаній Групи "Газпром" у Санкт-Петербург", пояснила прес-служба компанії.

Відео дня

Збитки "Газпрому" - деталі

Контрольований державою газовий гігант Росії "Газпром" повідомив про свій перший щорічний чистий збиток з 1999 року через скорочення постачань до Європи і зниження цін на паливо.

Згідно зі звітом про прибутки і збитки, опублікованим у четвер, група "Газпром", до якої також входять нафтові та енергетичні підприємства, торік оголосила про збиток у розмірі 629 мільярдів рублів (6,84 мільярда доларів) порівняно з чистим прибутком у 1,23 трильйона рублів у 2022 році.

Акції енергетичної компанії впали на 4,4%, що стало найрізкішим падінням більш ніж за рік, на тлі побоювань ринку з приводу її дивідендних перспектив. Найбільшим акціонером "Газпрому" є уряд Росії, чий бюджет перебуває під тиском через зростаючі військові витрати і західні санкції.

Вас також можуть зацікавити новини: