У країні за день сталося два напади на людей \ фото REUTERS

Боротьба з тероризмом у Франції переведена на вищий рівень термінових заходів.

Читайте такожРізанина в Ніцці: опубліковано відео затримання терористаПро це повідомив прем'єр-міністр країни Жан Кастекс, передає kommersant. Він назвав те, що сталося в Ніцці «підлим і варварським актом, який кинув у траур всю країну». Він також сказав, що реакція влади буде «швидкою і рішучою». Згідно з французькими законами "термінові заходи у зв'язку з терактом" мають на увазі мобілізацію поліції і армії для забезпечення безпеки.

Президент Франції Емманюель Макрон прибув до Ніцци.

Відео дня

Що відбувається у Франції

Сьогодні вранці, 29 жовтня, в церкві в центрі Ніцци невідомий з ножем напав на прихожан і туристів. Терорист відрізав голову жінці і важко поранив кількох людей, двоє з яких загинули.

Також сьогодні поліцейські у французькому Авіньйоні застрелили чоловіка, який намагався напасти на них з ножем. Крім того, в саудівському місті Джедда терорист з ножем напав на охоронця консульства Франції.

Все почалося з того, що 16 жовтня у Франції 18-річний уродженець Москви чеченського походження відрубав голову вчителю Самюелю Паті за те, що той показував у школі карикатури Charlie Hebdo на пророка Мухаммеда. Після цього президент країни Емманюель Макрон пообіцяв посилити боротьбу з радикальними ісламістами. Низка ісламських країн висловила своє невдоволення риторикою Макрона.