Патріарх Кирило, виявляється, мільйонер / фото УНІАН

Російський патріарх Кирило (Гундяєв) має квартири в Москві і Пітері, десятки резиденцій, елітний автопарк і яхти. Він відпочиває в палаці під Геленджиком.

На рахунках патріарха лежать мільйони доларів, але "аскетичний спосіб життя" оплачують всі росіяни - і віряни, й атеїсти. Про це йдеться в сюжеті проекту FreeДом.

Як же Кирило заробив такі гроші. Витоки багатства йдуть з 1990-х, коли він працював у відділі зовнішніх церковних зв'язків. Він тоді вкладав у все. Але "золотою жилою" став тютюн, який ввозили як неоподатковувану гуманітарку і продавали вдвічі дорожче. Тоді Кирило отримав прізвисько "тютюновий король".

Кирила обрали патріархом у 2009 році. У його гаражі - багато дорогих авто, а над одягом для патріарха працюють десятки людей. На його руці якось помітили годинник вартістю 30 тисяч доларів. На офіційній фотограції цю деталь навіть намагалися затерти у фотошопі, але забули про відображення годинника на столі. 

У нього - п'ятикімнатна квартира в Москві з краєвидом на храм Христа Спасителя. З чуток, у нього - двоє синів. Старший - бізнесмен, молодший - священнослужитель. У 2020 році видання "Проект" знайшло у сім'ї патріарха Кирила майна на 225 млн рублів. У нього три квартири, але ж є ще більше 20 резиденцій, які йому надає держава і церква. Але найскандальніша резиденція - під Геленджиком, поруч з палацом Путіна. Її будівництво обійшлося в 22 млрд рублів, вона - на території заповідника.

У 2015 році Кирила зняли під час літньої відпустки на яхті "Азимут" вартістю 600 тисяч доларів. 

Раніше уряд Великобританії запровадив нові санкції щодо Російської Федерації. Зокрема, обмеження торкнуться глави Російської Православної церкви патріарха Кирила.

Вас також можуть зацікавити новини: