У Норвегії російського дипломата викрили на шпигунстві  / REUTERS

Міністерство закордонних справ Норвегії повідомило у вівторок російське посольство про депортацію співробітника торгової секції диппредставництва РФ; росіянина оголосили персоною нон грата.

Про це інформує місцева телерадіокомпанія NRK, цитує Європейська правда.

Читайте такожЛукашенко передав гнівне "послання" Меркель через Путіна

Відео дня

Напередодні висланий зустрічався зі шпигуном і, за словами начальника відділу комунікації МЗС Труде Маасайде, «виконував дії, несумісні з його роллю і статусом дипломата».

На допиті шпигун підтвердив, що передав інформацію й отримав гроші від росіянина.

Москва на скандал вже відреагувала. Так, сенатор Володимир Джапаров у коментарі РИА Новости заявив, що «відповідь буде дзеркальною», та що дипломата вислали «за вказівкою США».

Своєю чергою, голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький стверджує, що це може бути наслідком «русофобської істерії» і створить негативне тло для взаємин обох країн.

Шпигуни Росії: новини на тему

  • У Норвегії затримали російського шпигуна
  • У США за звинуваченням у шпигунстві на користь Росії заарештували військовослужбовця Військово-морських сил Чарльза Бріггса.
  • Контррозвідка Служби безпеки України затримала завербованого ФСБ РФ військового Збройних сил України, який збирав інформацію про дислокацію військових частин ЗСУ, в тому числі в районі проведення операції Об'єднаних сил.