Штати готуються замінювати сотні винищувачів F-16 / фото US Air Force

У США хочуть замінити винищувачі F-16 на більш масові і дешеві літаки. Як пише Janes з посиланням на авторитетне джерело, питання, які саме літаки замінять F-16, наразі відкрите.

За словами джерела, відповідне рішення має бути ухвалено протягом 4-5 років. В якості заміни розглядаються нова версія F-16, а також бойовий літак F-7 на базі навчально-тренувального T-7 Red Hawk.

Зазначається, терміни ухвалення рішення пов'язані з тим, що у США планується вивести з експлуатації F-16 40-х років. А це означає необхідність заміни понад 600 літаків цього типу, які зараз у строю.

Відео дня

Передбачається, що частково F-16 замінять F-35. Але при цьому чиновник окремо акцентував увагу на тому, що нові літаки повинні мати дуже низькі експлуатаційні витрати.

Як пише військовий портал Defense Express, F-7 на базі T-7 Red Hawk більш ніж близький за своєю концепцією до корейського FA-50 Block 20: "Тобто до машини, яка відповідає за повсякденні завдання у мирний час, на кшталт патрулювання... У разі війни - займає умовний другий-третій ешелон, завдяки можливості використання більшості номенклатури озброєння повноцінного винищувача".

Винищувачі F-16 для України 

Як писав УНІАН з посиланням на The Guardian, 7 листопада до Румунії прибули перші літаки F-16 для України від Нідерландів. Саме на них проходитиме навчання українських пілотів.

Повідомлялося, що у вівторок Амстердам передав перші 5 одиниць літаків. В цілому Нідерланди повинні поставити від 12 до 18 винищувачів F-16 Румунії в рамках спільної ініціативи з навчання ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: