Інвестиції компанії у криптовалюту спричинили різке зростання попиту на неї / фото УНІАН

Компанія Tesla продала 75% своїх запасів криптовалюти Bitcoin, що спричинило короткострокове падіння вартості криптовалюти на 0,5%. Наразі валюта відновлюється.

Про це пише Reuters. Найбільша у світі криптовалюта зросла на 1,04% до 23 494,57 доларів після падіння на 0,5% до 23 268,92 доларів.

Tesla продала 75% своїх запасів Bitcoin за $936 млн. Наприкінці 2021 року ці активи оцінювалися в $2 млрд.

Відео дня

Маск назвав причиною продажу занепокоєння щодо "загальної ліквідності" компанії. Як зазначає Reuters, мільярдера турбує невизначеність щодо карантинних обмежень у Китаї, що негативно позначається на виробництві Tesla в цій країні.

Водночас Tesla не продала жодного dogecoin, криптовалюти на основі мемів, яку рекламував Маск.

У першому кварталі 2021 року Tesla купила Bitcoin на $1,5 млрд. До травня 2021 року компанія приймала біткоїни як платіжний засіб. Інвестиції компанії у криптовалюту спричинили різке зростання попиту на неї. Однак, протягом 2021 року Tesla зафіксувала збитки у $101 млн від знецінення цього активу.

Маск заявляв, що компанія може відновити прийом Bitcoin, коли проведе належну перевірку кількості відновлюваної енергії, необхідної для видобутку валюти.

Цього тижня біткоїн перебував у режимі відновлення відповідно до фондового ринку, оскільки інвестори, здається, більш оптимістично дивляться на здатність Федеральної резервної системи США приборкати інфляцію, яка сягала високого рівня.

Як раніше повідомляв УНІАН, вартість біткоіна опустилася нижче позначки 25 тисяч доларів. Криптовалюта втратила більшу частину своєї вартості після того, як в листопаді минулого року досягла рекордного рівня в 69 тисячі доларів.

Вас також можуть зацікавити новини: