На фестивалі Loveparade сталася масова тиснява / Фото: wikimedia.org

В понеділок, 4 травня, земельний суд німецького міста Дуйсбурга вирішив остаточно припинити розгляд справи про трагічну загибель 21 людини на фестивалі техно-музики Loveparade у 2010 році. 

Суд проводив слухання у справі про трагедію з грудня 2017 року у місті Дюссельдорф, повідомляє агентство новин DPA.

Спочатку на лаві відповідачів були шестеро муніципальних службовців Дуйсбурга і четверо співробітників компанії Lopavent - організатора заходу. Їх звинувачували в заподіянні смерті і тілесних ушкодженнях через необережність, а також в грубих помилках, допущених під час планування "Параду кохання".

Відео дня

Читайте такожНа концерті в Алжирі через тисняву загинули п'ятеро людей (відео)

Близько року тому суд закрив справу щодо семи учасників процесу, зокрема й усіх муніципальних чиновників. У квітні 2020 року суд запропонував зробити те ж саме щодо решти обвинувачених - трьох керівних співробітників компанії Lopavent, яким на той момент було 43, 60 і 67 років.

Цю пропозицію пояснили введенням обмежувальних заходів через епідемію нового коронавірусу, а також необхідністю закрити справу через закінчення терміну давності в липні 2020 року.

Родичі загиблих і постраждалих виступили проти.

Прокуратура і обвинувачені підтримали рішення про закриття справи, в той час як родичі загиблих і постраждалих виступили проти. Рішення земельного суду в Дуйсбурзі остаточне і оскарженню не підлягає.

Як повідомляв раніше УНІАН, 24 липня 2010 року на фестивалі техно-музики Loveparade в німецькому Дуйсбурзі виникла масова тиснява. Тоді загинула 21 людина, ще понад 650 учасників заходу отримали травми.