Американці мало замислюються про ризик Третьої світової війни / фото ua.depositphotos.com

Якщо США дозволять своїм противникам захопити Україну, Ізраїль або Тайвань, це матиме жахливі наслідки і для американців, вважає оглядач Bloomberg, старший науковий співробітник в гуверовському інституті Стенфордського університету Найл Фергюсон.

"І під "жахливими наслідками" я маю на увазі щось значно гірше, ніж ще одне 11 вересня", - зазначив він.

Автор допустив, що за певних обставин допущення поразки може підірвати моральний дух, але він також впевнений, що це може зосередити увагу на пекучому імперативі не програти.

Відео дня

"Українцям неважко уявити, що сьогодні означатиме поразка. Вони бачили тіла, розкидані вулицями Бучі після масових страт у вересні 2022 року. Вони знають, на які жахи здатна колоніальна армія Путіна. Так само більшість ізраїльтян занадто добре розуміють, що перемога ХАМАС та його прихильників стане прелюдією до другого Голокосту. Вони ніколи не забудуть жахливі звірства, вчинені 7 жовтня минулого року. Але небагато американців, якщо такі взагалі є, так думають", - вказав Фергюсон.

Він закликав їх нарешті відкрити очі, щоб не допустити жодного з усіх правдоподібних сценаріїв поразки.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що світ, безумовно, знаходиться в довоєнній епосі. Презумпція проти застосування сили, яка була основою світового порядку після Другої світової війни, була загублена, висловлював думку Західний військовий аналітик Саймон Діггінс.

Вас також можуть зацікавити новини: