Лукашенко виправдовує дії Путіна / фото ua.depositphotos.com

Олександр Лукашенко щосили намагається виправдати розв'язану Росією повномасштабну війну проти України й знаходить кожного разу безглуздіші "виправдання" діям Кремля.

Цього разу в коментарі для пропагандистського каналу "Росія 24" самопроголошений лідер РБ заявив, що Захід після протестів у Білорусі у 2020 році хотів почати війну на Донбасі, повідомляє "РИА Новости".

Лукашенко примарилося, що країни Заходу планували почати війну з Росією у 2021-2022 роках. Він стверджує, що інформацію про це незабаром розголосять.

Самопроголошений президент Білорусі каже, що під час протестів у Білорусі у 2022 році країни НАТО хотіли захопити владу в країні за допомогою опозиції та вийти на кордон зі Смоленською областю. А потім, продовжив свої роздуми Лукашенко, Альянс хотів почати війну з Росією на території Донбасу.

"Причиною повинно було слугувати те, що Росія захопила чужі території. Звідти повинна була початися війна у 2021-2022 році. Росія спрацювала на випередження", - лицемірно заявив глава РБ, країна якого стала плацдармом для повномасштабного вторгнення РФ в Україну й ударів ракетами по українській території.

Заяви Лукашенка про війну в Україні

У березні 2022 року білоруський диктатор заявляв, що Україна "хотіла напасти на Білорусь", тому Росія напала на неї. Він назвав напад РФ на Україну "превентивним". Самопроголошений лідер РБ заявив, що приніс на зустріч з Путіним "карту, яка розкриває плани нападу на Білорусь".

Лукашенко з перших днів повномасштабного вторгнення РФ в Україну дозволив Росії запускати ракети з території Білорусі. 

10 жовтня Лукашенко заявив, що домовився з Володимиром Путіним про розгортання спільного регіонального угруповання військ.

Нещодавно Лукашенко спростував підготовку до вступу у війну проти України на боці Росії та проведення прихованої мобілізації у своїй країні.

Вас також можуть зацікавити новини: