У зоопарку в Уіпснейді співробітники вбили двох бурих ведмедиць / фото facebook.com/zslwhipsnadezoo

Працівники Уіпснейдського зоопарку зоологічного товариства Лондона вбили двох бурих ведмедиць.

Як повідомили у зоопарк, причиною стало те, що тварини втекли зі свого вольєра. Загалом у вольєрі тримали трьох ведмедів. Однак 21 травня сталася НП, через яку двоє опинилися за межами своєї території.

"Сьогодні вранці через сильний вітер дерево впало так, що утворило "міст" між парканом вольєра для бурих ведмедів і парканом сусіднього вольєра для кабанів. Це дозволило двом нашим самкам бурих ведмедів перебратися в загін для кабанів, де вони напали на кабана-самця", - розповіли в зоопарку.

Один із доглядачів помітив це і, як стверджується, далі співробітники діяли згідно з протоколом на випадок надзвичайних ситуацій.

"Оскільки бурі ведмеді - сильні та небезпечні хижаки, наше першочергове завдання - безпека. Ми повинні швидко ухвалювати рішення, засновані на нашому досвіді та знаннях, щоб захистити наших людей, гостей та інших наших тварин", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожЗірка зоопарку Берліна ведмежа Герта виявилася плодом інцесту: винна РосіяПрибулі на місце доглядачі вирішили, що єдиний варіант - зробити ведмедям евтаназію.

"Деякі з вас можуть запитати, чому ми не використали транквілізатор для заспокоєння ведмедів. Кажучи кількома словами, це просто не спрацювало б. Попри те, як це часто виглядає по телевізору, щоб транквілізатор подіяв, потрібно щонайменше 20 хвилин, упродовж яких тварини через адреналін можуть стати непередбачуваними та агресивними. Це ризик, на який ми не могли піти. Довелося негайно втрутитися, щоб ведмеді не вибралися з вольєра кабанів з низьким парканом", - пояснили представники зоопарку.

Третій бурий ведмідь не покидав вольєр.

У зоопарку обіцяють провести повне розслідування інциденту, а співробітники сумують через подію.

Вас також можуть зацікавити новини: