У Ердогана заявили, що Швеції і Фінляндії "нема про що" вести переговори з НАТО / фото ua.depositphotos.com

Вимоги Туреччина щодо членства Фінляндії та Швеції в НАТО залишаються незмінними. 

Про це повідомляє фінське видання Yle.

Радник президента Туреччини Фахреттін Алтун вважає, що Фінляндії та Швеції нема про що домовлятися з НАТО.

Відео дня

"Вимоги Туреччини про членство Фінляндії та Швеції в НАТО залишаються незмінними, і вести переговори нема про що. Для Фінляндії та Швеції неправильно витрачати час НАТО в ці критичні моменти", - заявив Алтун.

Ще один радник президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана Ібрагім Калін раніше заявив, що саміт НАТО в Мадриді в кінці червня "не є крайнім терміном для прийняття рішень Туреччиною".

Туреччина проти вступу Фінляндії та Швеції до НАТО: що варто знати

Як писав УНІАН, 18 травня Фінляндія і Швеція подали заявки на вступ до НАТО. Того ж дня посли Альянсу зустрілися, щоб почати переговори про приєднання скандинавських країн до військово-політичного блоку.

Однак Туреччина заблокувала процес. Анкара звинувачує Фінляндію і Швецію в підтримці курдських терористів і висуває ряд вимог.

Зокрема, Туреччина закликала до скасування ембарго на постачання зброї і до екстрадиції зі Швеції і Фінляндії лідерів деяких курдських організацій і противників режиму.

Анкара зазначила, що її вимоги є розумними, і вона очікує, що Швеція та Фінляндія погодяться з ними.

Станом на 1 червня Туреччина ще не отримала жодних конкретних пропозицій щодо подолання своїх занепокоєнь з приводу заявок Фінляндії та Швеції на членство в НАТО, проти яких виступає Анкара, заявляв Ердоган. 

Вас також можуть зацікавити новини: