Чутки про здоров'я Путіна поширюються вже кілька років / скриншот

Президент РФ Володимир Путін давно має проблеми зі здоров'ям. Відповідні дані підтверджувались з різних джерел, заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в інтерв'ю РБК-Україна.

"Але, на жаль, та інформація, яка поширювалась останнім часом з російських анонімних джерел, не перевірена і орієнтована передусім на внутрішню російську аудиторію з певними цілями", - додав він.

За словами Юсова, чим більше успіхів здобуває Україна на полі бою, тим більша ймовірність, що Путіна усунуть до закінчення війни чи після остаточної поразки Росії.

Відео дня

"Чим більш рішучою є підтримка України з боку вільного світу і протидія російській агресії, посилення санкційної політики - тим більше створюється передумов для власне конфлікту еліт у самій Росії. Це очевидні тези. Сценарії можуть бути різні і Україна до них готується", - зазначив представник ГУР.

Серед іншого розглядається й варіант, що усунення президента РФ не призведе до завершення війни, якщо це відбудеться поки тривають бойові дії. Це пов'язано з тим, що Росія давно хоче знищити Україну.

"Так було і за Петра I, і за Сталіна, і за інших російських диктаторів різних періодів. Розраховувати на те, що усунення чи загибель однієї людини вирішить усі наші проблеми, було б неправильно. Але те, що це створить певне вікно можливостей для України і для самої Російської Федерації щодо перезавантаження, реорганізації, реформування і відмови від цієї спадщини воєнних злочинів, "рашизму" - це факт. Як це вікно можливостей буде використано і нами, і самою Росією - це наразі відкрите питання", - підсумував Юсов.

Розмови про здоров'я та смерть Путіна

У мережі вже протягом багатьох років ширяться чутки, що Володимир Путін серйозно хворий, зокрема, раком. У Кремлі все це спростовують і наголошують, що Путін "здоровий".

Минулого року у ГУР повідомляли що президент РФ хворий і фізично, і морально. Цього літа ЗМІ писали, що самопочуття Путіна серйозно погіршилося

А 23 жовтня знову ж у ЗМІ з'явилася інформація про те, що у Путіна була зупинка серця, але його реанімували. Пізніше політичний аналітик Валерій Соловей заявив, що президент РФ помер 26 жовтня о 20:40.

У разі смерті або повалення Путіна Кремль автоматично тимчасово очолить голова уряду Михайло Мішустін. Однак протягом двох тижнів влада має оголосили дострокові вибори.

Вас також можуть зацікавити новини: