З 2 травня користувачі програми Apollo Go зможуть викликати повністю безпілотний автомобіль / скріншот, Apollo Auto

Китайська компанія Baidu збирається 2 травня запустити в Пекіні перший в Китаї комерційний сервіс безпілотного таксі.

Проїхатися на безпілотнику можна буде в районі Олімпійського парку Шоуган - одному з місць проведення Олімпійських ігор 2022 року, пише N+1. Поїздки будуть повністю безпілотними: за кермом автомобілів не буде водія або інженера-випробувача.

Читайте такожТехнологічний рай біля підніжжя Фудзі: Toyota почала будувати розумне місто з роботами та штучним інтелектомРозробку безпілотного автомобіля компанія анонсувала у 2014 році, спочатку співпрацюючи з BMW. У 2016 році партнерство припинилося, і у 2017-му Baidu оголосила про створення повністю своєї системи управління автомобілем - відкритої для сторонніх розробників і компаній.

Тести машин проходили на дорогах Китаю, а також Каліфорнії - там за підсумками 2019 року компанія зуміла очолити рейтинг самостійності безпілотних автомобілів, обігнавши Waymo і Cruise.

Восени 2020 року Baidu запустила в Пекіні та ще двох китайських містах сервіс безпілотного таксі в тестовому режимі. Тоді за кермом завжди був водій для підстрахування, а поїздки були безкоштовними.

Тепер же, починаючи з 2 травня, користувачі додатку Apollo Go зможуть викликати повністю безпілотний автомобіль без людини за кермом. За роботою автомобілів спостерігатимуть лише віддалені оператори, що сидять за стендом з моніторами, кермом і педалями. Попросити оператора про допомогу зможе і сам пасажир. Крім того, тепер компанія почне брати плату за поїздки.

Читайте такожДвоє людей загинули в аварії з Tesla: за кермом машини нікого не булоЩоб почати поїздку, користувач повинен відсканувати QR-код поруч з пасажирськими дверима, а потім пристебнути ремінь безпеки - інакше машина не поїде.

Планується, що під час Олімпіади безпілотники перевозитимуть спортсменів і співробітників, що займаються забезпеченням змагань.

Baidu розробляє й інші типи безпілотників. Наприклад, компанія запустила маршрут з трьома безпілотними автобусами, а також тестує автономних роботів-доставщиків і роботів-прибиральників.

Вас також можуть зацікавити новини: